Profil tvrtke

Osnovna djelatnost tvrtke TELUR je distribucija elektromaterijala i telekomunikacijske opreme. Tvrtka je osnovana osamdesetih godina prošlog stoljeća te tijekom vremena prerasta u vodećeg distributera elektro materijala u Republici Hrvatskoj. TELUR je u 100% obiteljskom vlasništvu.

Osim distribucije proizvoda brojnih renomiranih svjetskih tvrtki, TELUR proizvodi elektroinstalacijske i elektrorazvodne uređaje i vezana rješenja.

Putem naše distribucijske mreže, TELUR pokriva tržišta Hrvatske, BIH, Češke Republike, Slovenije i Italije. Godišnji promet grupacije je 150 milijuna Kuna.

EU fondovi

TELUR d.o.o. je ostvario poticaje kroz EU fondove.

Naziv Poziva: Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja – faza II.
Naziv Projekta: Razvoj inovativnih sustava upotrebe geotermalnih izvora energije i energije iz biološkog otpada
Kratki opis projekta: Razvoj novih tehnologija vezano uz geotermalne izvore energije i energije iz biološkog otpada u suradnji sa znanstvenom zajednicom, omogućiti će efikasnije iskorištenje obnovljivih izvora energije u navedena dva segmenta kao i iskorak tvrtke u diversifikaciji svog poslovanja, povećanju ulaganja u istraživanje i razvoj. Ovo će tvrtku dovesti do veće konkurentnosti i omogućiti joj daljnji rast i razvoj, ali isto tako donosi i niz ekonomskih, ekoloških i socijalnih implikacija na društvo u cjelini.
Razdoblje provedbe 01.09.2020. do 31.08.2023.
Ukupna vrijednost projekta 15.108.988,55 kn, a bespovratna sredstva 9.956.945,09 kn.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Naziv Poziva: Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) – 2.
Naziv Projekta: Unaprijeđenje poslovanja i realizacije ulaganjem u najmodernija IKT rješenja
Kratki opis projekta: Projekt je omogućio znatno poboljšanje informatičke opremljenosti tvrtke što će tvrtku dovesti do veće konkurentnosti i omogućiti joj daljnji rast i razvoj.
Razdoblje provedbe 27.08.2019. do 27.01.2022.
Ukupna vrijednost projekta: 1.768.750,00 kn, a bespovratna sredstva: 919.750,00 kn.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

TELUR je početkom 2008. godine uključio tvrtku RIBARIĆ kao člana grupacije. RIBARIĆ je specijaliziran za projektiranje i isporuku rasvjetnih tijela.

Usredotočenost na investitora naša je osnovna poslovna filozofija. U skladu s tim ciljem TELUR kontinuirano investira u logistiku i distribuciju vlastitih i proizvoda drugih proizvođača. TELUR distribucija operira iz više suvremenih poslovno-skladišnih prostora u Republici Hrvatskoj.

Svi TELUR proizvodi iz vlastite proizvodnje certificirani su od vodećih instituta u Republici Hrvatskoj.

TELUR kontinuirano ulaže u najmodernije tehnologije i razvoj stručnog kadra, u stanju smo ispuniti sve potrebe industrijskog i komercijalnog sektora, uključujući i razvoj i proizvodnju specijalnih proizvoda za specifičnu namjenu u elektroindustriji.

Za sve informacije molimo Vas da nas kontaktirate, stojimo Vam na raspolaganju za sve upite!